Τελευταία Νέα

Αρχική

2 Απριλίου Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

Στις 2 Απριλίου 2015 γιορτάσαμε την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου. Την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου καθιέρωσε η International Board on Books for Young People (ΙΒΒΥ), Διεθνής Οργάνωση Βιβλίων για τη Νεότητα, το 1966, την ημέρα των γενεθλίων του μεγάλου Δανού παραμυθά Hans Christian Andersen (2 Απριλίου 1805), με σκοπό να εμπνεύσει στα παιδιά την αγάπη για το διάβασμα και να προκαλέσει την προσοχή των μεγαλυτέρων στο παιδικό βιβλίο.

Με αφορμή λοιπόν την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου υποδεχτήκαμε τους μικρούς μας φίλους από το 28ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου καθώς επίσης και την Περιστεριώτισσα συγγραφέα, λογοτέχνη και νηπιαγωγό Χρυσάνθη Σπυροπούλου - Σπανού η οποία μας παρουσίασε ένα υπέροχο παιδικό διήγημα.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε ιδιαιτέρως τον Δήμαρχο της πόλης μας Ανδρέα Παχατουρίδη, την Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος και Πολιτισμού Μαίρη Τσιώτα - Μάρκου και τον Πρόεδρο της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτιστικής Ανάπτυξης του Δήμου Περιστερίου (ΔΕΠΑΔΠ) Αναστάσιο Καλλιάφα που μας τίμησαν με την παρουσία τους στην εκδήλωση μας.