Τελευταία Νέα

Συνέδριο με την Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών (Ημέρα 1η)

 

Από την πρώτη μέρα του Συνεδρίου που διοργάνωσε η Βιβλιοθήκη μας σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών. Τίτλος του συνεδρίου ήταν «Ποίηση και ποιητές στους εθνικούς και απελευθερωτικούς αγώνες».

Χαιρετισμό απηύθυναν ο Δήμαρχος της πόλης μας Ανδρέας Παχατουρίδης, η  Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος & Πολιτισμού Μαίρη Τσιώτα – Μάρκου και ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών (ΠΕΛ) Τάσος Λέρτας. Το συνέδριο χαιρέτισαν επίσης ο Πρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου ΠΕΛ Αντώνης Γιαννόπουλος και ο στιχουρχός και Μέλος του Δ.Σ. ΠΕΛ Βασίλης Παπαδόπουλος.  

Στον συντονισμό ήταν η Έφορος Π.ΕΛ. και ποιήτρια Αγγελική Ψάκη – Κωβαίου.

Η βραδιά συνεχίστηκε με τις τέσσερις εισηγήσεις. Εισηγητές ήταν ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και Πρόεδρος του Ολυμπιακού Κέντρου Φιλοσοφίας και Παιδείας Σταμάτης Πορτελάνος, η Υπεύθυνη της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Περιστερίου Νικολίτσα Καρκούλια, ο Ομότιμος Καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου Κλεομένης Κουτσούκης και η Δρ. Ελληνικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου του Λονδίνου Χριστίνα – Παναγιώτα Μανωλέα.

Τις απαγγελίες των ποιημάτων έκαναν οι διακεκριμένοι ηθοποιοί  Κώστας Καζάκος και Βύρων Κολάσης.

Μαζί μας ήταν επίσης η χορωδία της Ομοσπονδίας Συλλόγων Κερκυραίων Αττικής «Φαιάκων Ωδή» με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Γιώργο Κοσκινά και τον μαέστρο Γιάννη Θεοδωρόπουλο.