Τελευταία Νέα

Καλοκαιρινή Εκστρατεία 2017 (19η εκδήλωση)

 

Από την σημερινή εκδήλωση στα πλαίσια της φετινής καλοκαιρινής εκστρατείας με τίτλο: «Από σημείο σε σημείο». Ενώνουμε κουκίδες στο χαρτί και φτιάχνουμε εικόνες.

Στόχος του σημερινού εργαστηρίου είναι τα παιδιά να μετατρέψουν μια εικόνα σε σημεία που ακολουθούν το περίγραμμά της, να εξασκηθούν στο μέτρημα και να επιλέξουν ποια χαρακτηριστικά της εικόνας θα διατηρήσουν στο σχέδιο τους με τις τελείες.

Μοιράσαμε σε κάθε παιδί μια σελίδα με μια εικόνα, ένα κομμάτι ρυζόχαρτο και τέσσερις συνδετήρες. Με τους συνδετήρες έπιασαν το ρυζόχαρτο από πάνω και την εικόνα από κάτω. Στη συνέχεια σημείωσαν και αρίθμησαν σημεία του περιγράμματος της εικόνας και τέλος, επέλεξαν ποιες λεπτομέρειες από το εσωτερικό της εικόνας ήταν απαραίτητες ώστε να σχεδιαστεί το περίγραμμα.

Επόμενο βήμα ήταν τα παιδιά να ανταλλάξουν μεταξύ τους τα ρυζόχαρτα και να ακολουθήσουν τα νούμερα για να αναδειχθεί η εικόνα.

Τέλος, τους δείξαμε τα πρωτότυπα για να δουν αν απόδωσαν σωστά τα χαρακτηριστικά σημεία που επέλεξαν για να περιγράψουν την εικόνα.

Σε αυτό το σημείο να σας ενημερώσουμε ότι η Δημοτική Βιβλιοθήκη Περιστερίου ολοκλήρωσε με επιτυχία το δικό της πρόγραμμα στα πλαίσια της φετινής Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας με θέμα «Περιπέτειες από σημείο σε σημείο» που διοργανώνεται από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος και υλοποιείται από τις Βιβλιοθήκες που είναι ενταγμένες στο Δίκτυο Ελληνικών Βιβλιοθηκών (Greek Libraries Network) της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος.

Εμείς ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017 στις 10:00 για να κλείσουμε την φετινή Καλοκαιρινή Εκστρατεία με την Γιορτή Λήξης.

Μέχρι τότε ευχόμαστε Καλό Καλοκαίρι σε όλους!!!