Τελευταία Νέα

Home

Παρουσίαση του βιβλίου «Μητρότητα : η δύναμη στην αδυναμία»

 

Την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017 είχαμε την χαρά να διοργανώσουμε στην Αίθουσα Συνεδρίων της Βιβλιοθήκης την παρουσίαση του βιβλίου της Γεωργίας Τσούμπα και της Κατερίνας Τζωρτζάκη με τίτλο: «Μητρότητα : η δύναμη στην αδυναμία» από τις Εκδόσεις Τόπος.

Η Κατερίνα και η Γεωργία γνωρίστηκαν σε ένα εκπαιδευτικό σεμινάριο. Η πρώτη ήταν ψυχολόγος και η δεύτερη μητέρα δύο παιδιών με αυτισμό. Στην πορεία, η Κατερίνα έγινε μητέρα και η Γεωργία ψυχολόγος. Το βιβλίο αυτό είναι ένας διάλογος ανάμεσά τους, χρόνια μετά την πρώτη τους γνωριμία, όπου επιλέγουν να μιλήσουν όχι ως ψυχολόγοι αλλά ως άτομα, ως μητέρες, ως πολίτες. Ανακαλούν προσωπικές τους στιγμές, μιλούν για τις προκλήσεις της μητρότητας, τις χαρές και τις λύπες της, τον ρόλο του πατέρα, τις δυσκολίες τού να μεγαλώνεις ένα παιδί με τυπική ανάπτυξη, τις δυσκολίες τού να μεγαλώνεις ένα παιδί διαφορετικό. Μοιράζονται προσωπικές αλήθειες με ειλικρίνεια και σεβασμό, χωρίς τη διάθεση να κρίνουν ή να επιβάλουν. Οι συνομιλίες τους γίνονται ένα ταξίδι λυτρωτικό, η αρχή μιας γόνιμης φιλίας και ενός γόνιμου διαλόγου. Ένας διάλογος που έρχεται να λάμψει μέσα στη θολότητα που συσκοτίζει το βλέμμα της νέας μητέρας που ζει στη σύγχρονη "παιδοκεντρική" κοινωνία μας, όπου μια ολόκληρη βιομηχανία ανθεί με πρόσχημα την "ευτυχία" των παιδιών της. Μια κοινωνία που παραβλέπει ότι για να έχει μια μητέρα ένα χαρούμενο παιδί, οφείλει να εξελίσσει τον εαυτό της, να τον ποτίζει με την ίδια αγάπη, την ίδια φροντίδα και την ίδια δύναμη που έχει μέσα της για το παιδί της.  Γιατί όταν γεννιέται ένα παιδί, γεννιέται και μια μητέρα. 

Για το βιβλίο μας μίλησε εκτός από τους συγγραφείς και η Κοινωνιολόγος Τζένη Χατζηπαύλου. Τον συντονισμό της συζήτησης είχε ο Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας και Ηθοποιός Γιώργος Βουζουλίδης

Την εκδήλωση προλόγισε η Υπεύθυνη της Βιβλιοθήκης Λιλή Καρκούλια